måndag 6 juni 2011

Ta honom, han är gratis!

Det här är Upo, vår finska och försynta smaltvättmaskin som bara sticker ut 40 centimeter från väggen och vad viktigare är: Vår trogne vän och räddaren i nöden sen nästan fyra år .
Upo.

I genomsnitt har Upo snurrat en gång dagligen (betydligt fel under perioder av vinterkräksjuka) och tacksamt gapat stort och tagit emot vad vi än har stoppat i honom; mattor, bajsbyxor, bygelbehåar (utan tvättpåse) kräkkläder, gympadojor och  rödvinsklänningar, har han tuggat runt dem en timme, spottat ut dem rena och fina och sen villigt gapat efter mer.

Upo har gjort ett helvetes bra jobb och slitit hårt och bara protesterat genom att helt ha slutat centrifugera på snabbtvättsprogrammet, annars funkar han utmärkt och trilskas inte i onödan. Ändå kan han inte få följa med till Luleå, han får inte plats och i det nya badrummet står redan en ersättare och väntar på oss.

Att köra Upo till tippen efter utförda storverk skulle kännas som att ge en halvgammal jycke utan större krämpor en enkelbiljett till veterinären. Så därför: Vill du ha Upo? Du får honom gratis, bara du hämtar honom.

Han är billig i drift, luddfri och relativt tystlåten. Och damer, han kan vibrera! Upo är med andra ord ett kap. Rädda honom från en säker död.

Dagar till flytt: 17
Dagsnotering på flyttångestskalan: 3
Och eftersom jag är anställd på Sveriges Radio: Det finns säkert många andra trevliga tvättmaskiner av helt andra fabrikat.

1 kommentar:

  1. Upo är verkligen fin.. Sånna som honom har jag sålt många i mina dar!
    Den som tar över honom lär inte bli besviken.

    Kram på er.

    //Sara

    SvaraRadera