söndag 15 maj 2011

Jakten på harmoni och Galna Nakendamen


Själ(v)goda vågor på Saltö

Hit gick jag i ett försök att gjuta olja på tsunamivågorna som vällde hit och dit inom mig och kastade mig mellan hopp och förtvivlan: "Ska vi få Den Perfekta Bostaden? Kommer de att välja oss eller blri vi bräckta av Gulliga Gravidfamiljen som verkar vara våra främsta konkurrenter?  Jag borde ha varit ännu trevligare. Klart vi får det! Eller..? Kommer vi att tvingas tälta utanför morbror Arnes lägenhet på Tuna?"

Vågor ska ha en lugnande effekt på oroliga själar så jag satte mig ned, lyssnade på vågornas kluckande mot klipporna och inväntade harmoni. Den kom inte, istället blev jag kissnödig. Sen kom en arg mås.
Då tyckte jag att jag fått nog av inre stillhet.

Precis när jag satt och funderade på om ovan nämnda mening funkade som slut på det här inlägget ringde telefonen. Det var hyresvärden, han som håller vår framtid i sina händer. Vi fick det! Från midsommar blir vi Rutviksbor! Mer om det imorgon.

Hurra! (Det får ta mig fan duga som slut - för nu ska jag gå ut på balkongen och skrika åt Galna Nakendamen, Knarkarkillarna, söta Tant Ingegerd och resten av våra grannar i vårt trista spyfärgade tegelhyreshus att vi ska få hyra bottenvåningen i en villa med både lekstuga och studsmatta)

Dagar kvar till flytt: 41
Dagsnotering på flyttångestskalan: 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar