lördag 29 oktober 2011

Familjen Nilsson-Lindh-Öberg-Vestola-Fornberg-Valsjö-Andersson

Idag fick 7 och 3 (snart 4) ha sitt första födelsedagskalas med släkten och vi lyckades bunta ihop 19 stycken. Det var mostrar, farbröder, kusiner, mormor och Leif, morfar och Marina och mormorsbror med fru. Det är en salig blandning personligheter och det var förbannat trevligt och påminde mig rätt duktigt om det starkaste skälet för flytten. Tack för det Nilsson-Lindh-Öberg-Vestola-Fornberg-Valsjö-Andersson.

Nu missade vi naturligtvis att ta en bild på hela härligheten så bildbeviset får bestå av Görans tårta, i vanlig ordning en masterpiece.

Basse, worth waiting for.
(Ett barn- och släktvänligare bakverk än gårdagens.)

Den förtjänar att förevigas för den tog sex timmar att göra inklusive tillverkning av bottnar och är förstås mjölk- och sojafri (ja, det går!). Själv åkte man på grovjobbet med Resten (dammsugning, tvätt, toalettstädning, dukning, barnen osv) dvs det otacksamma jobbet som inte får stående ovationer på kalaset och vilt fotograferas av imponerade släktingar. Nu kanske du tycker att jag är en otacksam fru, men testa du att svettig dra runt snabeldraken med två sockerhöga kids cirkulerande kring dig medan Barnafadern står och duttar på den ätbara kulören "Cyklamen" med pensel på en pingvinnäbb av sockerpasta. Jag tror till och med att Dr Phil skulle känna en viss irritation i det läget.

Ungarnas min och tårtans smak gjorde hur som helst att det var värt det.

Nu ligger jag och lyssnar på två vildfnittror som emellanåt hävdar att de visst ska sova. Snart. 7 har sovkamrat och det där bubblande flickrösterna kittlar så skönt i öronen och själen.

Dagar som lulebo: 126
Dagsnotering på flyttångestskalan: 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar